Rijopleiding in stappen

Als je op zoek gaat naar een rijschool omdat je wilt beginnen met autorijlessen, zul je vast de term RIS of Rijopleiding In Stappen tegenkomen. Maar wat betekent dit precies? En waarom zou je voor een rijschool kiezen die de RIS-methode volgt? Op deze pagina vertellen we je meer over de Rijopleiding In stappen.

Wat is Rijopleiding in stappen (Ris)?

Met de Rijopleiding in Stappen (RIS) leer je autorijden in modules. Dit geeft meer structuur dan een standaard rijopleiding.

Over RIS
De RIS is een rijopleiding met een vast plan. Je leert stap voor stap autorijden in 4 onderdelen:

 1. De auto bedienen en beheersen.
 2. Makkelijke acties en verkeerssituaties.
 3. Moeilijke acties en verkeerssituaties.
 4. Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid.

De opleiding bestaat uit 4 praktijktoetsen. De eerste 2 toetsen doe je bij je RIS-opleider. De derde toets doe je bij het CBR en de vierde toets is het officiële praktijkexamen. Hier ben je extra goed op voorbereid.

Je RIS-instructeur werkt met een leerlingenkaart en jij werkt met het RIS-werkboek. Hierin zie je precies hoe ver je bent met je rijopleiding. Ook staat in het RIS-werkboek waar je nog aan moet werken en hoe je ervoor staat.

Hoe lang duurt de RIS?

Net als bij een standaard rijopleiding verschilt het per leerling hoe lang de Rijopleiding in Stappen duurt. Je doet praktijkexamen wanneer je er klaar voor bent.

Veilig leren rijden met Spoed Drive

De RIS methode legt een sterke nadruk op het ontwikkelen van inzicht in het eigen rijgedrag en verkeerssituaties. Het idee is dat de RIS een basis legt voor ‘verder leren in het verkeer’. De automobilist zal tijdens de eerste jaren achter het stuur zelf de meest optimale oplossingen voor een veilige en verantwoorde verkeersdeelname moeten ontwikkelen. De autorijschool bereidt je hiervoor zoveel mogelijk voor.

Voordelen Rijopleiding in Stappen

Waarom zou je kiezen voor een rijschool die met de RIS-methode werkt? Dit zijn de voordelen van rijlessen met de RIS-methode:

 • Hoger slagingspercentage
 • Stap-voor-stap aanpak
 • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
 • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden
 • Je komt extra goed voorbereid op je praktijkexamen
 • Je leert veilig rijden en goede keuzes maken in het verkeer
 • Ook nadat je je rijbewijs hebt gehaald weet je hoe je zelfstandig door kunt leren

Snel, voordelig en goed!

Leerlingen
0 +
Jaar Ervaring
0
Instructeurs
0

Vraag direct een proefles aan: